HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤα κέρδη μας!!

Τα κέρδη μας!!

Το Σάββατο το μεσημέρι πηγαίνοντας στην θάλασσα, τα είδα. Ήταν καμία δεκαριά μικρά ιστιοφόρα. Μόλις είχαν φτάσει. Είχαν αράξει μετά τον Πόντε. Σταμάτησα και τα παρατήρησα. «Οι κοτερούχοι» είχαν τραβήξει λάστιχο με νερό και τα καθάριζαν. Είχαν βγάλει στο πεζοδρόμιο όλα τα σκουπίδια τους. Και δεν ήταν και λίγα. Έκαναν μπάμ από μακριά, πως ήταν απολίτιστοι και τα μικρά ιστιοφόρα ήταν νοικιασμένα.

Επιστρέφοντας από τη θάλασσα, είδα ότι τα σκουπίδια τους είχαν μεταφερθεί από το πεζοδρόμιο, στον απέναντι δρόμο περιπάτου του ιβαριού. Εκεί υπάρχει ένα μεγαλούτσικο καλάθι. Και καλώς δεν υπάρχει κάδος. Ο δρόμος του ιβαριού είναι πεζοδρόμος, άρα δεν υπάρχουν πολλά σκουπίδια.

Ήταν τέτοια όμως η ποσότητα των σκουπιδιών που μετέφεραν, ώστε γέμισε ο μικρός κάδος. Οι «πολιτισμένοι» τουρίστες μας, όσα δεν χωρούσαν, τα τοποθέτησαν έξω τριγύρω από τον κάδο. Σιγά μην έμπαιναν στον κόπο να προχωρήσουν μέχρι της «Μαργαρίτας», που υπήρχε μεγάλος κάδος. Ή σιγά μην τους ενοχλούσε η μπόχα αφού έμεναν ακριβώς απέναντι.

Οι καλοί μας έμειναν και την Κυριακή. Τους είδα ξανά το μεσημέρι της Κυριακής. Δεν βιάζονταν να φύγουν. Και γιατί να βιαστούν; Μήπως θα πληρώσουν τέλη ελλιμενισμού; Ξέφραγο αμπέλι είναι το λιμάνι.

(Έπρεπε βρεθεί κάποιος λεβέντης να πάρει τις κούτες με τα σκουπίδια τους και να τις αδειάσει ξανά μέσα στο σκάφη τους; Κάτι τέτοιο τους χρειαζόταν.)

DSC_0096 (1)

Τα σκουπίδια της φωτογραφίας είναι από την Κυριακή το βράδυ. Τη φωτογραφία έστειλε φίλος. Όπως βλέπετε οι απολίτιστοι τουρίστες μας είναι πολύ… παραγωγικοί.

Σε ποια χώρα του κόσμου, σε ποιο λιμάνι, για δυο εικοσιτετράωρα θα υπήρχαν άνθρωποι και σκάφη, να χρησιμοποιούν νερό -δωρεάν το πιο πιθανόν- να βρωμίζουν και να μην τους ενοχλεί κανείς;

(Είναι η δεύτερη φορά φέτος το καλοκαίρι που έγινα μάρτυρας στο ίδιο σημείο, του ίδιου σκηνικού. Αναρωτήθηκα μάλιστα προχθές, μήπως είναι οι ίδιοι που επέτρεψαν ξανά.)

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την επιδείνωση του καιρού
Επομενο αρθρο
Θόρντον Ουάιλντερ, Με δόντια-Μια «ιστορία» της ανθρώπινης ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.