HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈκρηξη στη Σταδίου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας -video

Έκρηξη στη Σταδίου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας -video

Βίντεο ντοκουμέντο προερχόμενο από κοντινό κατάστημα καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα κοντινού καταστήματος καταγράφει τη στιγμή της έκρηξης απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι σε άλλο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος από την έκρηξη της βόμβας, ενώ αμέσως μετά ηχούν συναγερμοί και τζάμια που σπάνε. 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στόχος της επίθεσης ήταν το υπουργείο Εργασίας. Οι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό απέναντι από το κτίριο του υπουργείου έτσι ώστε μετά την έκρηξη να προκληθούν μεγαλύτερες ζημιές από το ωστικό κύμα

Οι αρχές «σαρώνουν» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ εκτιμούν ότι τα δρομολόγια των δραστών, πριν και μετά το χτύπημα, έχουν καταγραφεί. 

Σημειώνεται ότι η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην είσοδο των κτιρίων ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια μέχρι και τον 6ο όροφο του κτιρίου. Στο σημείο έσπευσε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Στη διάρκεια της νύχτας, στελέχη των Εγκληματικών Εργαστηρίων σάρωναν την περιοχή για υπολείμματα του μηχανισμού ώστε να συλλέξουν τυχόν ευρήματα. 

Η στιγμή της έκρηξης στη Σταδίου – Νέο βίντεο ντοκουμέντο-1
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
Η στιγμή της έκρηξης στη Σταδίου – Νέο βίντεο ντοκουμέντο-2
ΙΝΤΙΜΕ

Τα δύο τηλεφωνήματα και η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα»

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργάνωση είναι πρωτοεμφανιζόμενη ωστόσο στο παρελθόν δραστηριοποιείτο οργάνωση με την επωνυμία «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Αρχικά άγνωστος είπε στο τηλεφώνημα ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακίδιο σε κάποια κάγκελα μπροστά από το υπουργείο Εργασίας και στο επόμενο τηλεφώνημα -δέκα λεπτά πριν τη 01:00- αναφέρθηκε ότι η βόμβα βρισκόταν μπροστά από την είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας στην οδό Σταδίου με χρονικό όριο τα 40 λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με παρόμοιο τρόπο είχε τοποθετηθεί βόμβα τον Δεκέμβριο του 2016 έξω από το υπουργείο Εργασίας. Για τον μηχανισμό που τότε είχε εξουδετερωθεί από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Πηγή: https://www.kathimerini.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Παρατείνεται μέχρι τις 29/02 το κλείσιμο του δρόμου Λευκάδα - Άγιος Νικόλαος
Επομενο αρθρο
«Την οργή των νεκρών να φοβάστε και των βράχων τ’ αγάλματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.