HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΔύο επισημάνσεις σε ένα δημοσίευμα για το Τουριστικό Περίπτερο

Δύο επισημάνσεις σε ένα δημοσίευμα για το Τουριστικό Περίπτερο

Διαβάστε την παρέμβαση Ανδρέα Γεωργάκη για το Τουριστικό Περίπτερο εδώ.

Ακολουθούν οι δικές μας επισημάνσεις:

Αγαπητέ μου Ανδρέα Γεωργάκη, θεωρώ υποχρέωση μου τις παρακάτω επισημάνσεις για να μην έχουμε αποσπασματική αντίληψη σχετικά  με όσο συμβαίνουν στο  Τουριστικό Περίπτερο.
Θυμάσαι φαντάζομαι μέχρι το 2017 σε τι κατάσταση βρισκόταν το ερείπιο τουριστικό περίπτερο. 100 φορές χειρότερη από αυτή που παρουσιάζεις σήμερα. Ο χώρος ήταν ανοιχτός από παντού, σε κοινή θέα, με σπασμένα διάσπαρτα τζάμια απλωμένα στο τσιμέντο. Είχαμε κάνει κι εμείς κι εσύ πολλές δημοσιεύσεις και φωτογραφίσεις.

 Μετά από πολλές αντιδράσεις και με δικές σου παρεμβάσεις καταφέραμε τον Ιούνιο του 2017,  το κτίριο να συμμαζευτεί αρκετά. Έγινε μια πολύ καλή μαστορική δουλειά. Αφαιρέθηκαν όλα τα σπασμένα τζάμια κάτω από την οροφή και το υπόλοιπο κλείστηκε ερμητικά με κόντρα πλακέ θαλάσσης. Κανένας δεν μπορούσε όχι μόνο να περάσει στο εσωτερικό του αλλά ούτε να κοιτάξει μέσα. Έδειχνε στιβαρή κατασκευή, το ξύλο βιδώθηκε πάνω σε πήχες και οι πόρτες έκλεισαν με λουκέτα και αλυσίδες. Παρά τα χρόνια που πέρασαν από τότε, η επισκευή κρατούσε αρκετά καλά.

 Φέτος τον χειμώνα το ερείπιο… λεηλατήθηκε και καταστράφηκε, όχι από τις καιρικές συνθήκες αλλά όπως όλα δείχνουν, από ανθρώπινα χέρια και με χρήση εργαλείων. Είδαμε κάποιες φωτογραφίες να κυκλοφορούν τον χειμώνα και στις 26 Δεκεμβρίου 2021 το φωτογραφίσαμε κι εμείς. Φαίνεται καθαρά πως δεν πέρασαν πέντε  καλόπαιδα και έριξαν  κλωτσιές. Έγινε επαγγελματική δουλειά, πήρε χρόνο και χρησιμοποιήθηκαν εργαλεία, αλλιώς ήταν αδύνατο να επέλθει αυτό το αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες 26/12/2021

Περιμέναμε το Λιμενικό ταμείο και προβεί σε δημόσια καταγγελία για τις πράξεις και γιατί όχι, να επέμβει η Αστυνομία. Αυτά τα πράγματα δεν συνηθίζονται στα μέρη μας, όπως είναι γνωστό.  Το γεγονός αποσιωπήθηκε από όλους και μόνο στο facebook έγιναν κάποια σχόλια.  (Το Λιμενικό Ταμείο μετά από 7 μήνες, θα μπορούσε, αν ήθελε, να το ξαναμαζέψει αλλά αδιαφόρησε).

Ποιοι ήταν οι δράστες; Ασφαλώς δεν γνωρίζουμε, αλλά ξέρουμε ποιοι ωφελήθηκαν από το σημερινό αποτέλεσμα και γιατί δεν συμμαζεύτηκε το ερείπιο πριν γεμίσει κόσμο το νησί: Όσο μεγαλύτερη είναι η καταστροφή και μάλιστα σε κοινή θέα, τόσο μεγαλώνει η αγανάκτηση. Ο αγανακτισμένος πολίτης λειτουργεί κυρίως με το συναίσθημα και σκέπτεται: χειρότερα από ότι είναι, δεν πρόκειται να γίνει. Έτσι όπου να’ναι, θα υποδεχτούμε τον «επενδυτή» σαν… λυτρωτή.

Επίσης Ανδρέα,

Η βρώμα και τα σκουπίδια μέσα στις καμπίνες και τα περάσματα, είναι αποτέλεσμα ντόπιων κατοίκων και παραθεριστών. Και αύριο να καθαριστούν, σε μια εβδομάδα θα ξαναγεμίσουν. Εκτός από πιο έξυπνος, μορφωμένος και… προοδευτικός λαός της υφηλίου, είμαστε και ο πιο βρώμικος αλλά δεν το λέμε…

Προηγουμενο αρθρο
Η Επιστράτευση του 1974 όπως την έζησα
Επομενο αρθρο
Τροχαίο ατύχημα στην Απόλπαινα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.