HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΗ άγρια χαρά για το χαστούκι του Πούτιν

Η άγρια χαρά για το χαστούκι του Πούτιν

ΑΠΟ ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

1) «Εσύ τι πιστεύεις για την Ουκρανία;»

Πόσο απολαυστικό είναι, τελικά, να μην έχεις γνώμη για αυτά που δεν γνωρίζεις και δεν καταλαβαίνεις. Δεν έχω ιδέα για την Ουκρανία και δεν μπορώ να αποκτήσω ούτε να γίνω αυτοσχέδιος pop-up Ουκρανολόγος επειδή διάβασα πέντε άρθρα. Για να λέει βέβαια όλος ο πλανήτης πως η Ρωσία παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο, ίσως να ισχύει.

Βλέπω όμως πιο πολύ τα πράγματα απέξω: Ό,τι και να συμβαίνει, όποιος και να έχει δίκιο, τώρα μπλέκουμε όλοι. Οι τιμές της ενέργειας εκτοξεύονται, κι άλλη φτώχεια, κι άλλη αβεβαιότητα.

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι η ξέφρενη χαρά πολλών Ελλήνων για τις εξελίξεις επειδή «ο Πούτιν έδωσε ένα χαστούκι στη Δύση».

Εντάξει να υποστηρίζεις έναν απολυταρχικό τραμπούκο επειδή είναι Ορθόδοξος παρότι δεν μας βοήθησε ποτέ. Όμως να χαίρεσαι με το «χαστούκι στη Δύση» λες και δεν είναι χαστούκι σε μας; Ποια είναι η Δύση; Άλλοι; Κι εμείς τι είμαστε;

Στην Ευρώπη ζούμε και μέλος του ΝΑΤΟ είμαστε. (Και) εμείς είμαστε η «Δύση» την οποία πολεμά ο Πούτιν εδώ και χρόνια χρησιμοποιώντας δηλητήρια κυριολεκτικά, και εκλογικά -προσπαθώντας να επηρεάσει τις εκλογές άλλων χωρών για να εκλέξει μαριονέτες του- αλλά και ψηφιακά (τα άπειρα fake news που έχουν κατακλύσει τον κόσμο πίσω απ’ τα οποία κρύβεται κυρίως η Ρωσία).

Δεν είναι ο μόνος που παίζει βρώμικα, όμως σε αυτή τη φάση είναι ο μόνος που παίζει τόσο βρώμικα και τόσο εναντίον μας (εναντίον των φιλελεύθερων δημοκρατιών του κόσμου), δίνοντας πατήματα στην Τουρκία που ισχυρίζεται ότι έκανε με την Κύπρο το ίδιο πράγμα που κάνει τώρα ο Πούτιν.

Παρόλα αυτά, άγρια χαρά και λάικς σε τέτοιες δημοσιεύσεις:

Και στα σχόλια ένα ψυχογράφημα της ελληνικής κοινωνίας, όπου, όπως είπε ένας φίλος «οι τουρκοφάγοι εθνικιστές, αγκαλιάζουν τα αριστερά αδέλφια τους, κάτω απ’ το πόστερ του Πούτιν»:

Πχ.

«Καλα τους τα ειπε!!! αντε γιατι μας τα χουν <<κανει τσουρεκια και οι Ευρωπ(ε)οι Ναζι και τα Αμερικανά (που μας <<εχωσαν>>τα καθικια 12 χρονια μνημονια για να <<σηκωσουμε στις πλατες μας τα δικα τους γα@@@ρικα)…επιτελους καποιος πραγματικος ΑΡΧΗΓΟΣ μπας και τους τριξει τα δοντια!!!!»

«Μια χαρά τους τινάζει στον αέρα ο Πούτιν Να πάρουν το μάθημα τους η Δύση. Όχι σαν εμάς που κατεβάσαμε τα σώβρακα. Ο λαός πανηγυρίζει με πυροτεχνήματα και σημαίες Άρα εκείνοι θα αποφασίσουν με ποιον θέλουν να ειναι Εμείς ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑΤΟ να κάτσουμε στα αυγά μας !!!!!»

«ψεμματα ειναι οτι μας εχωσαν στα μνημονια οι ναζι ευρωπαιοι; οτι τα αμερικανά ειναι δολοφονοι λαων και πολιτισμων; οτι κανουν πολεμους και τους ονομαζουν <<ειρηνευτικες επιχειρησεις>>;;;….»

Μου θυμίζει αυτό που είχα βάλει χτες. Ότι στην Ελλάδα θα γίνει πορεία ειρήνης και διαδήλωση για την παραμικρή κίνηση που θα κάνει η Δύση, αλλά ακόμα και να εισβάλλει ή να ξεκινήσει πόλεμο η Ρωσία, πάλι τη Δύση θα κατηγορούμε και στην Αμερικανική Πρεσβεία θα καταλήγουν οι πορείες.

Πηγή: https://mikropragmata.lifo.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Κάποιες παλιές φωτογραφίες της πόλης μας και η χρησιμότητά τους σήμερα
Επομενο αρθρο
Πόρτο Κατσίκι - κορυφαία παραλία της Ευρώπης και φέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.