HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΗ αλληλεγγύη των λαών: ο Φλώριν και ο Λευκαδίτης Σπύρος Πολίτης

Η αλληλεγγύη των λαών: ο Φλώριν και ο Λευκαδίτης Σπύρος Πολίτης

Μια συγκινητική στιγμή μεταξύ δύο πυροσβεστών, ενός Έλληνα, (Λευκαδίτη), και ενός Ρουμάνου, μετά από ώρες μάχης στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια, αποκαλύπτει το υπουργείο εσωτερικών της Ρουμανίας.

Το υπουργείο εσωτερικών της Ρουμανίας, ανάρτησε την Τρίτη μια φωτογραφία δύο πυροσβεστών, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου, οι οποίοι γνωρίστηκαν στο μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια. Ο Σπύρος Πολίτης και ο Φλώριν εντάσσονται στις ομάδες Ελλήνων και Ρουμάνων πυροσβεστών που δίνουν μάχη μαζί για να σβήσουν τις φωτιές στο νησί Εύβοια.

Στο τέλος μιας τέτοιας αποστολής και πριν μεταβούν σε άλλο σημείο, ο Έλληνας πυροσβέστης δήλωσε στον Ρουμάνο συνάδελφό του: «Ήταν τιμή μου να συνεργαστώ μαζί σου! Εκ μέρους των συναδέλφων μου, ευχαριστώ!». Για να λάβει την απάντηση: «Επίσης ευχαριστούμε και ελπίζουμε να σας δούμε ξανά, αλλά σε πιο χαρούμενες καταστάσεις, όχι έτσι».

Σύμφωνα με την ανάρτηση, εκείνη τη στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο του Φλώριν. Στο τηλέφωνο ήταν η σύζυγος του Ρουμάνου πυροσβέστη που τον περιμένει, μαζί με τα δύο τους παιδιά πίσω στην πατρίδα.

 «Έχεις παιδί και ήρθες Ελλάδα να μας βοηθήσεις να σβήσουμε τις φωτιές;» τον ρώτησε τότε ο Σπύρος, που σχολίασε πως πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για τον Ρουμάνο να βρίσκεται εδώ και να σκέφτεται την οικογένειά του. «Είναι πιο δύσκολο για σένα τώρα. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να σβήσουμε αυτές τις φωτιές» του απάντησε ο Φλώριν.

Το δώρο του Έλληνα πυροσβέστη στον Ρουμάνο συνάδελφό του

Πριν αποχαιρετιστούν, ο Έλληνας πυροσβέστης του προσέφερε τη σημαία της Ελλάδα. «Σας την προσφέρω με όλη μου την καρδιά γιατί έχετε κερδίσει τις καρδιές μας. Παρακαλώ πείτε το και στα παιδιά σας» του είπε.

Προηγουμενο αρθρο
Θυρανοίξια Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Λευκάδος
Επομενο αρθρο
Μεσόγειος: Θάλασσα που εμπνέει Θάλασσα που ενώνει

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.