HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΜουσική πανδαισία η συναυλία  της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος

Μουσική πανδαισία η συναυλία  της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος

«Μαζί Ξανά» ονόμασε την φετινή της συναυλία  Φιλαρμονική για να υπενθυμίσει την επιστροφή της στην καθιερωμένη ετήσια μουσική καλοκαιρινή εμφάνιση της μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.

Και ήταν μοναδικό το φετινό καλοκαιρινό αντάμωμα μας με την Φιλαρμονική. Μας παρουσίασε μια εκπληκτική συναυλία με την μπάντα στα καλύτερά της, με ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια ελληνικά και ξένα και δυο γνωστούς μας καλλιτέχνες τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και την υψίφωνο Σμαράγδα Βαγγελή. Την μπάντα διηύθυνε ο αρχιμουσικός Θέμης Μεσσήνης.

Ήταν δροσερό το ελαφρό αεράκι στο ανοιχτό θέατρο την Κυριακή το βραδύ και οι μουσικές της φιλαρμονικής χάιδεψαν τα αυτιά μας και μας ανέβασαν στον ουρανό. Τους ευχαριστούμε.

Η Φιλαρμονική αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για το νησί μας. Ένας θεσμός που παρά την γενική παρακμή και την πανηγυρτζίδικη ατμόσφαιρα ακολουθεί ανοδική πορεία.

Η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος ιδρύθηκε το 1850 από επιφανείς Λευκαδίτες με επικεφαλής την Λαίδη Ντορίνα (Χρυσούλα) Καλκάνη Πετριτσοπούλου, γυναίκα φιλόμουση και προοδευτική, τον Εθνικό Ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Πάνο Στεφανίτση (εισοδηματία) κ.α. Είναι το αρχαιότερο σωματείο στην περιοχή και η δεύτερη χρονολογικά ιδρυθείσα Φιλαρμονική στην Ελλάδα, με αδιάκοπη λειτουργία ως σήμερα. Το 1864 παιανίζει για την Ένωση των Επτανήσων, το 1896 συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 1906 παίρνει μέρος στην Μεσολυμπιάδα (μοναδική φιλαρμονική από τα Επτάνησα) και το 1983 της απονέμεται το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.

Προηγουμενο αρθρο
Εγκρεμνοί: Η παραλία της Λευκάδας με τα καταγάλανα νερά από ψηλά (βίντεο)
Επομενο αρθρο
Στην τελική ευθεία η συστηματική ανασκαφή του θεάτρου Λευκάδας στον Κούλμο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.