HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟι πύλες του Κάστρου της Αγίας Μαύρας υποδέχθηκαν το κοινό…

Οι πύλες του Κάστρου της Αγίας Μαύρας υποδέχθηκαν το κοινό…

Με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Ενώσεως των Επτανήσων με την Ελλάδα, οι πύλες του Κάστρου της Αγίας Μαύρας υποδέχθηκαν το κοινό, το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, καθώς οι εργασίες αποκατάστασής και ανάδειξής του πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους.

Η αρχαιολόγος Vivian Staikou ανέλαβε την ξενάγηση στο μέρος που το πρωί της 21ης Μαΐου 1864 υψώθηκε η ελληνική σημαία, εστιάζοντας στα μνημεία της Αγγλοκρατίας, τη νεώτερη ιστορία του Κάστρου και στις υπό εξέλιξη εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ “Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας”.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής πραγματοποιήθηκε και τρίτη ξενάγηση στις 12: 00 πέραν των δυο προγραμματισμένων δράσεων (10 και 11 το πρωί).

Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να μπουν μέσα στη δίχωρη αίθουσα όπου είναι σε εξέλιξη εργασίες για την διαμόρφωσή της σε μουσείο, καθώς και μέσα στην πυριτιδαποθήκη, που σύντομα θα λειτουργεί ως χώρος βιντεοπροβολής με 3D σχέδια της οχυρωματικής εξέλιξης του κάστρου.

Οι φωτογραφίες από την ξενάγηση είναι της Frosso Xal.

Προηγουμενο αρθρο
Ζητείται νέα για πλήρη απασχόληση...
Επομενο αρθρο
Ευλογιά των πιθήκων: Αύριο τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα

1 Σχόλιο

  1. Κωστας
    23 Μαΐου 2022 at 00:22 — Απάντηση

    πολυ αξιολογη πρωτοβουλια εχει γινει αρκετα μεγαλο εργο μεσα στο καστρο ακομη και στην εκλησσια ελπιζω με την ολοκληρωση του να γινει ενα στολιδι και να αποκτηση την αιγλη που του ελειπε πολυ καλη και η εκδηλωση που θα γινει με το φεστιβαλ χορωδιων ακομη συνχαρητηρια στην κυρια σταικου για τη ξεναγηση ελπιζω να γινοντε ποιο συχνα αναλογες εκδηλωσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.