HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟ Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Λευκάδας

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Λευκάδας

Η Ελλάδα τίμησε την έναρξη των αγώνων για ελευθερία από τον οθωμανικό ζυγό που οδήγησε στη μετέπειτα ίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους, τίμησε τους ήρωες που της χάρισαν την Ελευθερία, και έστειλε μήνυμα ότι παραμένει αγέρωχη.

Περίλαμπρη η σημερινή μέρα για όλη την Ελλάδα αλλά και το μικρό νησί μας. Παρά της δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας η σημερινή μέρα δεν έμοιαζε με τις άλλες.  Ο λαμπερός ήλιος φώτιζε, ζέσταινε και μας έδινε ελπίδες. Σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις έγιναν χωρίς την παρουσία πολιτών λόγω της πανδημίας, δεν στερήθηκαν όμως της λαμπρότητας που αρμόζει στη μέρα.

Η τελετή  εορτασμού στην πόλη της Λευκάδας περιλάμβανε: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης, στην οποία  χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης, κ.κ. Θεόφιλος. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον Διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου  Λευκάδας,  Νικόλαο Κονιδάρη.

Στη συνεχεία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης της Λευκάδας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

«Ψηλά τα βλέμματα και οι καρδιές. Χρόνια πολλά πατρίδα, χρόνια πολλά στους Έλληνες παντού στον κόσμο»

Προηγουμενο αρθρο
Κορίτσι άνοιξη
Επομενο αρθρο
«Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»: Η ιστορική έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη

1 Σχόλιο

  1. Hfestionas
    29 Μαρτίου 2021 at 01:35 — Απάντηση

    Συγνώμη αλλά πού είδατε τη περίλαμπρη μέρα για το μικρό νησί μας? …… Από Αη Μηνά μέχρι Κορόττο δεν υπήρχε ούτε ίχνος της γαλανόλευκης.
    Ντροπή!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.