HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο


Στάθης Τσαγκαρουσιάνος

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο τού είχε δοθεί.

ΔΙΑΒΑΖΩ μια καταγέλαστη είδηση: «Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Πούτιν». Ομόφωνα, μάλιστα.

Το ερώτημα είναι όχι γιατί του αφαιρέθηκε, αλλά γιατί τού δόθηκε.

Τού είχε, λέει, απονεμηθεί τον Φεβρουάριο του 2018 «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Είχε γίνει, μάλιστα, ειδική τελετή στην οποία είχε παρευρεθεί ο κ. Κατρούγκαλος (ο οποίος διαμαρτυρόταν σθεναρά πριν λίγες μέρες επειδή απελαύνονται οι Ρώσοι διπλωμάτες που μάς κούναγαν απειλητικά το δάχτυλο για όσα γράφουμε).

Τόσες γελοιότητες μαζεμένες!

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο
 Από την αναγόρευση του Πούτιν σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Φωτ.: Από το twitter της Ρωσικής Πρεσβείας

Ο Πούτιν, και η προσφορά του στη Δημοκρατία! Ο Πούτιν! Που με δίκες παρωδία φυλακίζει κάθε αντιπολιτευόμενο (όταν δεν καταφέρνει να τον δηλητηριάσει), που έχει τσιμεντώσει το Κρεμλίνο σε ένα σύστημα δεσποτισμού και τρόμου.

Ο Πούτιν και η προσφορά του στην κοινωνία! Πού μισεί κάθε έκφραση της ανοιχτής, ελεύθερης σκέψης, περιφρονεί και διώκει απηνώς τις μειονότητες, σιχαίνεται με ακατανόητη ένταση τα γυναικεία και LGBT δικαιώματα.

Ο Πούτιν, και η προσφορά του στα γράμματα! Που είναι απίθανο να έχει ανοίξει βιβλίο στη ζωή του και όλα πάνω του κραυγάζουν το αντίθετο της γνώσης, του στοχασμού, της καλλιέπειας.

Θα μου πεις, συνηθισμένα πράγματα. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είχε κάνει τον Πούτιν επίτιμο διδάκτορα των Οικονομικών το 2001. Και η ερίτιμος Ακαδημία Αθηνών είχε κάνει επίτιμο μέλος της την ζοφερή γυναίκα του Ρουμάνου δικτάτορα, Έλενα Τσαουσέσκου, μια γυναίκα πλήρως ανυπόληπτη και αγράμματη, πριν το εξεγερμένο πλήθος την δολοφονήσει μέσα στο φαραωνικό παλάτι της.

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο
 Από την τελετή αναγόρευσης του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν σε επίτιμο διδάκτορα των τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φεβρουάριος 2001. Φωτ.: ΕΠΑ

Και πάμπολλα Δυτικά Ιδρύματα, πανεπιστήμια, σχολές, δέχονται να ξεπλύνουν τα λεφτά των εγκληματικών χορηγών τους, χωρίς να ρωτάνε πολλά για την προέλευση ενός τέτοιου πλούτου. Υπάρχουν πτέρυγες σε μουσεία και έδρες σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους που φέρουν το όνομα κλεφτών και λαθρεμπόρων.

Κάθε «Νονός» χρειάζεται το Βατικανό του.

Οπότε το φτωχό και ασήμαντο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, γιατί να αποτελέσει εξαίρεση; Ποιος ξέρει τι παίχτηκε πίσω από την γελοία απόδοση τιμών σε έναν οιονεί δικτάτορα και την ακόμη πιο γελοία αφαίρεσή τους.

Το ανατριχιαστικό είναι ότι το χρήμα μπορούσε πάντα και μπορεί ακόμη να αγοράσει αβασάνιστα το συγχωροχάρτι του «πνευματικού» κόσμου.

Ο Πούτιν, όμορφος και στοχαστικός, στην Πελοπόννησο
 Μια πρόσφατη φωτογραφία του προστάτη των γραμμάτων και της Δημοκρατίας καθώς αναγγέλλει την εισβολή στην Ουκρανία

Πηγή: https://www.lifo.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου Superior Cup Lefkada

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.