HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠαραλία Αη Γιάννη: Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα

Παραλία Αη Γιάννη: Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα

Η καταστροφή της παραλίας και του δρόμου στον Αη Γιάννη τους περασμένους μήνες ήταν μεγάλη. Σε μεγάλα τμήματα δεν υφίσταται αμμουδιά και επιπλέον καταστράφηκε μεγάλο μέρος του δρόμου. Η παραλία από  το Κάστρο μέχρι τον Αη-Γιάννη είναι η μοναδική διέξοδος της πόλης στη θάλασσα και από τη στιγμή που ο τουρισμός είναι η μοναδική, σχεδόν, πηγή εισοδήματος αντιλαμβάνεται καθένας τις συνέπειες.

Επί δημαρχίας Β. Φέτση, πριν 11 -12 χρόνια, εκπονήθηκε οικονομοτεχνική μελέτη η οποία και εγκρίθηκε για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, όμως η μελέτη αυτή παρέμεινε στα συρτάρια του δήμου χωρίς ποτέ κανείς να δώσει κάποια εξήγηση για αυτό. Η προκλητική αδιαφορία των μετέπειτα δημοτικών και περιφερειακών αρχών είναι τεράστια, όπως και οι ευθύνες. 

Ξαφνικά πέρυσι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοίνωσε την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την περιοχή έναντι ποσού μεγαλύτερου των 500 χιλιάδων ευρώ.

Ποτέ κανείς δεν εξήγησε γιατί απαιτείται νέα μελέτη,  τι πρόβλημα είχε, αν είχε, η παλιά, γιατί έθαψαν την παλιά μελέτη και  ένα σημαντικό ποσό θα ξοδευτεί για τη νέα που θα μπορούσε να μπαλώσει κάποια άλλη από τις τρύπες της κουρελούς;

Και αν ακόμη προχωρήσει και εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί το έργο πόσα χρόνια θα περάσουν για να υλοποιηθεί και μέχρι τότε οι διοικούντες θα έχουν το επιχείρημα «εκπονούμε μελέτη» για να αντιμετωπίζουν τις αντιδράσεις των κατοίκων, αλλά η περιοχή ολόκληρη θα πλήττεται ανηλεώς.

Μήπως για όλα αυτά και την προοπτική λύσης του προβλήματος πρέπει οι Λευκαδίτες να ενημερωθούν;

Υπάρχει όμως και το άμεσο, η σεζόν που έρχεται, η παραλία δεν γίνεται να μείνει όπως είναι. Πρέπει το οδόστρωμα να υποστηριχθεί και να αποκατασταθεί και επιπλέον να πέσει μεγάλη ποσότητα  άμμου στην παραλία. Δεν φτάνουν τα απαγορευτικά κολωνάκια που μπήκαν στη μέση  και κατά μήκος του δρόμου για να προφυλαχτούν αυτοκίνητα και πεζοί και  να μην υπάρξουν θύματα.

Οι Λευκαδίτες θέλουν να πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να μείνει ο δρόμος με τα κολωνάκια, ούτε βέβαια να πέσει λίγη άμμος και να μείνουν οι σοροί πάνω στο οδόστρωμα όπως την προηγούμενη χρονιά.

Η περιφέρεια και η δημοτική αρχή οφείλουν άμεσα να ενημερώσουν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής και να δράσουν γρήγορα, βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μάρτη.

 Γεράσιμος Αραβανής

Προηγουμενο αρθρο
Παράκληση για την μη εναπόθεση κλαδεμάτων και ογκωδών δίπλα από τους κάδους
Επομενο αρθρο
Ένα κρούσμα στη Λευκάδα ανακοίνωση σήμερα, 10/3, ο ΕΟΔΥ

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης ( Τάκης ) Γαντζίας
    11 Μαρτίου 2021 at 21:05 — Απάντηση

    Το τεράστιο πρόβλημα που αναλυτικά κατέγραψε ο φίλτατος Γεράσιμος, δημοσιοποιείται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό
    διάστημα. Θα πρέπει άμεσα, θα έλεγα χθες, η Δημοτική αρχή και η Περιφέρεια να συντονίσουν τις ενέργειες τους και να ξεκινήσουν έργα αποκατάστασης του δρόμου και της παραλίας στον Άγιο-Γιάννη, αλλά όχι πάλι μπαλώματα!.
    Κύριοι αρμόδιοι ,μη καθυστερείτε,σχεδόν το καλοκαίρι έφτασε!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.