HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣυγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας

Συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας

Δυο ευχάριστα και άξια επαίνου γεγονότα έπεσαν στην αντίληψη μας χτες το βράδυ στην Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου της Μητροπόλεως και σήμερα το πρωί στην Πλατεία Μαρκά όταν είδαμε οχήματα της Πυροσβεστικής σε περιπολία.

Τονίζουμε πως από την μεγάλη Παρασκευή στην πόλη μας γίνεται το αδιαχώρητο από την πολυκοσμία. Έχουμε ξεπεράσει σε κοσμοπλημμύρα και τον Αύγουστο μήνα.

Την Μ. Παρασκευή το βράδυ απέναντι από την Μητρόπολη βρισκόταν «ετοιμοπόλεμα» δυο   οχήματα της Πυροσβεστικής.   Σήμερα Μ. Σάββατο έξω από την Δημόσια Βιβλιοθήκη από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι ήταν σταθμευμένο ένα όχημα της Πυροσβεστικής. Κατανοεί ο καθένας πόσο σημαντικό είναι ένα πυροσβεστικό όχημα στο ιστορικό κέντρο με τα ξύλινα σπίτια και τους στενούς δρόμους γεμάτους αυτοκίνητα.

Όσα χρόνια παρακολουθούμε τα τοπικά πράγματα δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια μεθοδικότητα για αυτό υπογραμμίζουμε το γεγονός. Δεν ξεχνάμε την πυρκαγιά το 2016, όταν κάηκε μέρος του Ιστορικού Κέντρου.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κωνσταντίνος  Τσίκας παρότι νέος στο νησί μας έχει επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο για την πρόληψη των πυρκαγιών, με συνεχείς ενημερώσεις για την αντιπυρική περίοδο και κυρίως για προστασία του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης της Λευκάδας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει καλά τη δουλειά της, όπως φαίνεται. Μήπως θα έπρεπε και όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι να κάνουν το ίδιο για την προστασία του Ιστορικού κέντρου. Αναφέρω ενδεικτικά:  Πλήρης έλεγχος στάσης και στάθμευσης αυτοκινήτων, ώστε να υπάρχουν πάντα ελεύθεροι δρόμοι για περίπτωση κινδύνου. Έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών, όχι απλώς αν τρέχουν νερό, αλλά νερό με πίεση και αν όχι, να… δοθεί πίεση. Μελέτη αν οι υπάρχοντες κρουνοί είναι αρκετοί για την ιδιομορφία του ιστορικού Κέντρου, αλλιώς να τοποθετηθούν επί πλέον. Απόλυτη συνεργασία με τους μόνιμους κατοίκους αλλά και εμπόρους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η συμβολή τους είναι απαραίτητη.

Όπως όλα δείχνουν το νησί μας αυτό το καλοκαίρι θα σπάσει όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας. Ας φροντίσουμε να έχουμε μόνο οφέλη.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Ασπρούλης
Επομενο αρθρο
Σε καμπ επιλεγμένων αθλητών οι αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.