HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤην επόμενη εβδομάδα θα δοθεί προς χρήση μέρος του έργου ανάπλασης της παραλίας

Την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί προς χρήση μέρος του έργου ανάπλασης της παραλίας

Όπως ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, που έγινε στις 2/6, την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί προς χρήση μέρος του έργου που αφορά την ανάπλαση της παραλίας.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες αλλά θα βιώσουμε και όλο το καλοκαίρι –το χειμώνα ο κόσμος δεν πολυβγαίνει στις πλατείες- αυτό που κατασκευάστηκε είναι… «κρανίου τόπος».

Μια τεράστια έκταση με άσπρο δάπεδο που θα αντανακλά ο ήλιος και χωρίς σκιά, αφού κόπηκαν όλα τα δέντρα. Όσα νέα και να φυτευτούν μέχρι να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν σκιά θα έχουν καταστραφεί οι κυβόλιθοι που επίστρωσαν τους δρόμους!

Ο κυβόλιθος σαν υλικό είναι το πιο ευτελές και άχρωμο, το συναντάς σε πόλεις και χωρία ανά την Ελλάδα, σαν λύση ευκολίας, αλλά δεν το βάζεις στη… βιτρίνα σου.

Όπως φαίνεται καθαρά ο αρχιτέκτονας δημιούργησε ένα σχέδιο χωρίς να λάβει υπόψη την αρχιτεκτονική και τα χρώματα της πόλης και σε κάποια σημεία και την κοινή λογική. Το σχέδιο δεν μπήκε στον κόπο να το ελέγξει κάποιος ντόπιος  σχετικός και να κάνει αλλαγές.  

Δημιούργησε θέσεις στάθμευσης πάνω στην πλατεία!

Οι πλατείες των Επτανήσων είναι στρωμένες με μπεζ πλάκες όπως η κεντρική πλατεία της πόλης και ο χώρος κάτω από τον πρώην φάρο στο Κάστρο. Ποτέ άσπρο και γκρι χρώμα. Αν θυμάμαι καλά, οι πλάκες που τοποθετήθηκαν στο «μουράγιο» του Κάστρου εγκρίθηκαν από την αρχαιολογία τότε.

Αυτό που κάνει το έργο εξωφρενικό είναι ότι: για να το κατασκευάσουμε, θυσιάσαμε το μνημείο το Βαλαωρίτη και το πάρκο των ποιητών καθώς και όσο υγιή δέντρα υπήρχαν.
Ανάπλαση δεν σημαίνει βομβαρδισμός, σημαίνει προσεκτική μελέτη διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης με βελτιώσεις και προσθήκες που πρόεκυψαν από φθορές και από τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με την πάροδο των χρόνων.

Προηγουμενο αρθρο
Ουρά σταθμευμένων αυτοκίνητων από τον Πόντε μέχρι τις 5 Καμάρες
Επομενο αρθρο
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε από την Επτανησιακή Συνομοσπονδία η 159 η επέτειος της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

1 Σχόλιο

  1. Γεωργία
    6 Ιουνίου 2023 at 19:53 — Απάντηση

    Δεν είναι μόνο το κακούργημα της κοπής των αιωνώβιων δέντρων, που “ίσως” να “έκοβαν” και την θέα από κάποια δωμάτια ξενοδοχείων με αφορμή την “αναπλαση” – αποψίλωση ..είναι που δεν υπάρχει και ένα παγκάκι πουθενά στην Λευκάδα! Απ’τον πεζόδρομο στην αγορά αλλά κ στην καινούργια πλατεία- γήπεδο.
    Αίσχος! Κατά τ’ άλλα μιλάνε για κλιματική αλλαγή, να σώσουμε το πράσινο, να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον! ελπίζω ο Δήμος να χει προνοήσει στο κονδύλι το τσιμεντάκι για να ξανακολλάνε τους κυβόλιθους όταν θα ξεκολλάνε απ’ τα οχήματα που θα περνάνε…μην γίνει Νυδρί!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.