HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο Κάστρο κι ένα… κουτσό άλογο!

Το Κάστρο κι ένα… κουτσό άλογο!

✔ Άκουσα με πολύ προσοχή την αγόρευση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το Κάστρο. (Γενικά υπήρχαν προβλήματα στην παρακολούθηση από το κανάλι του Δήμου). Το κείμενο που διάβασε είναι αυτό  με το οποίο το Λιμενικό Ταμείο ζητά από τα Υπουργεία την ανάκληση όλων των αποφάσεων του Λ.Τ.  και των αποκλεισμό και των δυο εταιρειών που ενδιαφέρθηκαν για το Κάστρο.
Έχει ενδιαφέρον, πως ενώ είχε προηγηθεί  το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής του Δήμου, τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η Νομική υπηρεσία  και που αυτά στάλθηκαν στα Υπουργεία για την ακύρωση κάθε διαδικασίας, επικεντρώθηκαν μόνο στην διαγωνιστική διαδικασία του 2017. «Παρανομίες», λάθη, παραλείψεις, αβλεψίες ήταν υπεραρκετά να καταδείξουν νομικά, πως η διαδικασία το 2017 στηρίχτηκε στην κυριολεξία στην… άμμο. Ουσιαστικά αυτό που επιτεύχθηκε με την ανάκληση, ήταν να σταματήσει μια παράνομη διαδικασία  που θα έβλαπτε και τα συμφέροντα του Δήμου και τα συμφέροντα των δημοτών.  Ακούσαμε το δήμαρχο να λέει πως η αντίδραση των κατοίκων ήταν αυτή που τον οδήγησε στην απόφασή για επανέλεγχο της διαδικασίας. Αν δηλαδή δεν υπήρχε αντίδραση θα συνεχιζόταν μια παράνομη και βλαπτική για τη Λευκάδα διαδικασία;  Περιμέναμε τον Δήμαρχο να υπερηφανευτεί που σταμάτησε -έστω και αργά- μια διαδικασία μη σύννομη αλλά και επιβλαβή για το Δήμο.
Πάντως δεν παραξενευτήκαμε από την απάντηση του. Σε μια χώρα  που η νομιμότητα δεν είναι δημοφιλής και οι λέξεις με πρώτο συνθετικό παρά νομια, παρά οικονομία είναι η καθημερινότητα, ο δήμαρχος και, μάλιστα σε χρονιά εκλογών, τάχτηκε με τους… πολίτες…

Ο δήμαρχος ποντάρει σε… κουτσό άλογο;
Κάποιες κινήσεις του δημάρχου φαίνεται να δικαιώνουν όσους ισχυρίζονται πως για να ξανακερδίσει τις εκλογές ποντάρει σε… κουτσό άλογο. Έτσι «χάνει» τη προσωρινή συμπάθεια μου, όχι λόγω του… αλόγου που επέλεξε, που από μόνο του είναι σοβαρός λόγος, αλλά επειδή δείχνει άγνοια για το παρελθόν και οι σύμβουλοι του δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες να τον βοηθήσουν. Γιατί δεν ρωτά τον κ. Μαργέλη, την έχει πατήσει κι αυτός, παλιά, από… κουτσό άλογο. Έχω ακουστά πως η πτώση από άλογο και μάλιστα κουτσό, είναι  πολύ άγαρμπη. Να προσέχει…

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Ίδρυση Γυναικείου Συλλόγου Λυγιάς, Κατούνας Λευκάδας «ΕΡΙΦΥΛΗ»
Επομενο αρθρο
Στην Σύνοδο Δημάρχων της Αθήνας, Athens Mayors Summit Β40, συμμετείχε ο δήμαρχος Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.