HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΤο πέταγμα του χαρταετού από τους Μύλους μέχρι το Κάστρο

Το πέταγμα του χαρταετού από τους Μύλους μέχρι το Κάστρο

Η αίσθηση της ελευθερίας και της δύναμης που σου δίνει κρατώντας το σπάγκο είναι μοναδική. «Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του χαρταετό δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένιωσε την αντίσταση του μεγάλου σπάγκου, δεν εκατάλαβε την δύναμη του αέρα. Κι όποιος δεν εφώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού που βλέπει να κινδυνεύει στο ψηλό μετεώρισμα του ο αετός, δεν ένιωσε την χαρά του να τα βγάζεις πέρα μόνος σου με την φύση»*.

Το έθιμο του πετάγματος του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα στους Μύλους και τον Αη Γιάννη τηρήθηκε φέτος και με το παραπάνω, αφού ο κόσμος έφτασε μέχρι το Κάστρο.

Παρά την κρύα και συννεφιασμένη μέρα που ξημέρωσε στη Λευκάδα, πλήθος κόσμου,  από νωρίς, πλημμύρισαν τις αμμουδιές της πόλης από τους Μύλους μέχρι και το Κάστρο. Όσα χρόνια παρακολουθούμε το έθιμο είναι η πρώτη φορά που συναντάμε τόσο κόσμο.  

Ένα ευχάριστο θέαμα. Οι παράλιες γέμισαν κόσμο, μεγάλες και μικρές παρέες, οικογένειες με παιδιά και σκυλάκια, με ευχάριστη διάθεση πέταξαν πολύχρωμους χαρταετούς  που ομόρφυναν τον ουρανό της Λευκάδας.

* Δημήτριος Λουκάτος.

Προηγουμενο αρθρο
Καρναβαλική παρέλαση στη Λευκάδα - φωτό-βίντεο
Επομενο αρθρο
Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία -Όλες οι εξελίξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.