HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο copy paste του  Lefkadatoday

Το copy paste του  Lefkadatoday

Μέχρι σήμερα παρότι είχαμε πολλές αφορμές, ουδέποτε απευθυνθήκαμε δημόσια στην ιστοσελίδα Lefkada today. Αφορμές ήταν η συστηματική κλοπή των φωτογραφιών μας. Κάποιες φορές στο παρελθόν τους στείλαμε email  αλλά διαπιστώσαμε πως μιλάμε… διαφορετική γλώσσα. Εξάλλου δεν μας περισσεύει ποτέ χρόνος.

Σήμερα όμως το κακό παράγινε.

Λάβαμε ένα email την Τρίτη το μεσημέρι το οποίο είχε τον έξης πρόλογο:

«Κύριε διευθυντά
Το ενδιαφέρον σας για το κυπαρίσσι του Πόρου είναι δεδομένο και αποδείχνεται με τις πολλές και όμορφες δημοσιεύσεις που φιλοξενήσατε στην εφημερίδα σας.
Τα δημοσιεύματα σας μας βοήθησαν πολύ στη σύνταξη της μελέτης που υποβάλαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να χαρακτηριστεί το κυπαρίσσι σαν ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ . Είναι μοναδικό στη Λευκάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Επί τέλους υποβάλαμε μια ολοκληρωμένη μελέτη στις αρμόδιες υπηρεσίες , όπως α)Δασαρχείο Λευκάδας, β)Δήμο Λευκάδας και γ)Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις 18/1/2024.
Σας αποστέλλουμε τη μελέτη όπως ακριβώς  υποβλήθηκε.
Με εκτίμηση»
Επισυνάπτονταν η μελέτη σε μορφή Word χωρίς φωτογραφίες.

(Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται αφορούν το 2019 και το 2020. Δημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας φωτογραφία της αρχαιολογικής αποστολής Δαίρπφελδ του 1901 στην οποία όχι μόνο εικονίζεται το  κυπαρίσσι στον Πόρο  -το οποίο ζητήθηκε να χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της φύσης- αλλά αναφέρεται και η ακριβής τοποθεσία του.)

Αφιερώνουμε ώρες και μέρες σε έρευνα, συμβουλευόμαστε βιβλία και λευκώματα όχι μόνο να ανακαλύψουμε παλιές φωτογραφίες αλλά κυρίως να ταυτοποιήσουμε, να «διαβάσουμε» τις φωτογραφίες, στο τόπο και τον χρόνο που αναφέρονται.

Την επομένη μέρα τηλεφωνήσαμε στον αποστολέα της μελέτης να μας στείλει φωτογραφίες από το  κυπαρίσσι, μόνο σύγχρονες, μια και η παλιά ήταν ήδη δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα μας. Τις λάβαμε το μεσημέρι και δημοσιεύσαμε το άρθρο. Δες εδω

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ
(Από δική μας πρωτοβουλία δημιουργήσαμε και προσθέσαμε μια μικρή περίληψη ως πρώτη παράγραφο.)

Στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας στο χωριό Πόρος του Δήμου Λευκάδας υπάρχει ένα μοναδικό κυπαρίσσι υπεραιωνόβιο.  Ένα μνημειακό δένδρο, σαν το κυπαρίσσι μας, ενσωματώνει, μνήμες, δοξασίες, παραδόσεις αιώνων και μαρτυρά την πολιτισμό  των ανθρώπων που το σεβάστηκαν και το διατήρησαν. Αναπόσπαστη   με το κυπαρίσσι είναι η καμπάνα της εκκλησιάς, δεμένη σφιχτά με την ύπαρξή του. Δεν είναι τυχαίο που η εκκλησιά δεν έχει καμπαναριό.

Κοινότητα Πόρου Λευκάδας
Πόρος 10/01/2024
Προς

Το Δασαρχείο Λευκάδας
Το Δασαρχείο Λευκάδας
Την Διεύθυνση Δασών Λευκάδας
Τον Δήμο Λευκάδας
Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Κύριοι

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ Lefkada today ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ

Επειδή μάλλον το Lefkadatoday δεν είχε λάβει το έγγραφο προς δημοσίευση, θεώρησε ότι δικαιούται να κάνει copy paste το δικό μας, αντί να ζητήσει να του αποσταλεί, μια και δεν αποτελεί κάποιου είδους αποκλειστικότητα. Αντέγραψαν μέχρι και την περίληψη και το είδος γραφής, που προσθέσαμε εμείς, ενώ αν είχαν το πραγματικό έγγραφο δεν θα έκαναν τέτοια… γκάφα. Η περίληψη δημιουργήθηκε από μας και αποτελείται από τρεις προτάσεις που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία ενός έγγραφου, 1800 λέξεων, που μας στάλθηκε. Τοποθέτησαν τις φωτογραφίες στην ίδια θέση με εμάς και μάλιστα και αυτή  η οποία προέρχεται από συνένωση δυο άλλων φωτογραφιών, εργασία που έγινε από μας. Έχει μάλιστα το ίδιο αριθμό και στο τέλος το horz ότι δηλαδή προέρχονται από συνένωση.


Τους ενημερώσαμε ότι έκαναν copy paste όλο το άρθρο, το κείμενο του οποίου δεν είχαν στη διάθεση τους, και ότι έπρεπε είτε να αναφέρουν την πηγή τους είτε να το διαγράψουν, γιατί μέρος της δημοσίευσής του αποτελούσε προσωπική μας εργασία. Ακόμα περιμένουμε.

Προηγουμενο αρθρο
Τα νεαρά καφέ-γκρι Φλαμίνγκο πριν από τα Διαβασίδια
Επομενο αρθρο
Επιστολή Προέδρου Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας προς SL2 και Ε.Π.Ο. σχετικά με το γήπεδο του Τηλυκράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.