HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ«Χαράματα η ώρα τρεις» – Ιφιγένεια Ιωάννου- video

«Χαράματα η ώρα τρεις» – Ιφιγένεια Ιωάννου- video

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ/ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ιφιγένεια Ιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981.Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της στην κλασσική κιθάρα, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε θεωρητικά μαθήματα μουσικής.

Αποφοίτησε απο το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο Παλλήνης και συνέχισε τις μουσικές σπουδές της, αποκτώντας Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας, Πτυχίο κιθάρας, Δίπλωμα κιθάρας με Ά βραβείο, Πτυχίο Αντίστιξης και στη συνέχεια Πτυχίο Φούγκας (Ωδείο “Μουσικοί Ορίζοντες”).

Το 2012 αποφοίτησε από το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου μαθήτευσε στο κανονάκι με διδάσκων καθηγητή τον.Α.Τσαρδάκα. Στα πλαίσια των σπουδών της εκπόνησε διπλωματική εργασία με θέμα: “Ρίτα Αμπατζή, υφολογική ανάλυση του ρεπερτορίου της”, με Επιβλ. Καθηγητή τον Γ.Κοκκώνη.

Το 2018 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης με τίτλο “Ερμηνεία Ενόργανης & Φωνητικής Μουσικής” του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), εμβαθύνοντας τις γνώσεις της στο κανονάκι με δάσκαλο τον Π.Δημητρακόπουλο.

Από το 2013 συμμετέχει με τον Δ.Μυστακίδη στο μουσικό σχήμα “Εσπεράντο” και “Ρεμπέτικα με κιθάρες”, ενώ από το 2018 συνεργάζεται με τον Δ.Λάππα πραγματοποιώντας σειρά εμφανίσεων με το μουσικό σχήμα “Τα Πειραγμένα”. Έως σήμερα έλαβε μέρος σε σειρά εμφανίσεων με διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα σε μουσικές σκηνές της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Το 2020 δημιούργησε το μουσικό “Σύνολο Σμυρναίικης και Ρεμπέτικης Μουσικής” στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής ” Φοίβος Ανωγειανάκης” από μαθητές του συλλόγου και το ίδιο έτος συμμετείχε ως καθηγήτρια σε διεθνές διαδικτυακό σεμινάριο (masterclass) φωνητικής ερμηνείας με τίτλο “Ρίτα Αμπατζή- Ρόζα Εσκενάζυ: συγκριτική μελέτη της φωνητικής τεχνικής και ερμηνείας”.

Σήμερα διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, στο Ωδείο ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ και στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής ” Φοίβος Ανωγειανάκης”.
Πηγή: σελίδα στο FB Ifigeneia Ioannou/ Ιφιγένεια Ιωάννου.
                       Ειρήνη Περδικάρη

Προηγουμενο αρθρο
Μια παλιά και σχεδόν «παραποιημένη» φωτογραφία του πίσω Μώλου
Επομενο αρθρο
Ημέρα των ζώων. Μια ματιά φτάνει και περισσεύει

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.