HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑυτό πρέπει να το… κοιτάξουμε!

Αυτό πρέπει να το… κοιτάξουμε!

Οι σημερινές φωτογραφίες είναι της στιγμής. Δείχνουν όμως καθαρά   πως οι κακοτεχνίες εμποδίζουν τη φύση να ολοκληρώσει τον κύκλο της, όταν βρέχει.

Υπάρχουν πολλά σημεία  της πόλης  -δίπλα στη θάλασσα- που με τις βροχές πλημμυρίζουν.

 Είναι δηλαδή τραγικό, το νερό να βρίσκεται μόλις 2 μέτρα από τη θάλασσα και να λιμνάζει, αντί να μπορεί να βρει διέξοδο. Το πρόβλημα βρίσκεται σε πολλά σημεία του παραλιακού μετώπου, είναι χρόνιο και επαναλαμβανόμενο.

Παρόλα αυτά, κάθε που χρειάζεται τέτοιες μέρες να κυκλοφορήσεις σε αυτούς τους δρόμους- λίμνες, νοιώθεις να κλωτσά η λογική σου. Θα ήταν ανεκτό να πλημμυρίσει κάποιο μέρος χωρίς φυσική διέξοδο του νερού αλλά να πλημμυρίζουμε στα 2 μέτρα από τη θάλασσα, είναι παρά φύση.

Ο παραλιακός μπροστά από το Ηρώων χρόνια και ζαμάνια γίνεται λίμνη κάθε που βρέχει. Πρόσφατα μάλιστα μετά την παρακείμενη «ανάπλαση» άρχισε να λιμνάζει και ο κάθετος δρόμος που αναπλάστηκε,  από την γωνία που βρίσκεται  το ξενοδοχείο Ionion Star.

Ο δρόμος δίπλα από την Μαρίνα είναι μια χαρά. Έλα όμως που οι κάθετοι δρόμοι λιμνάζουν στο σημείο που τέμνουν αυτό  τον δρόμο! Δίπλα στη θάλασσα!

Τον μεγαλύτερο «τεχνικό παραλογισμό» μέχρι σήμερα, τον είδαμε στη Βασιλική. Ενώ είναι γνωστό από χρόνια το πρόβλημα με τις πλημμύρες, ενώ δεν έχουν γίνει έργα παροχέτευσης των χειμάρρων, έχτισαν πεζούλι δίπλα στο δόμο, πριν την αμμουδιά! Στις περσινές πλημμύρες το γκρέμισαν αφού είχαν πλημμυρίσει τα πάντα.
Για να εξηγούμαστε,  δεν ήταν το πεζούλι η αιτία των πλημμυρών στη Βασιλική. Αλλά, αφού είναι γνωστό το πρόβλημα, επαναλαμβανόμενο, όταν κατασκευάζονταν το πεζούλι, δεν πέρασε από το μυαλό κάποιου ο… χειμώνας;

 Έχουμε  ένα φυσικό πλεονέκτημα,  την θάλασσα   δίπλα μας.   Αντί να διευκολύνουμε  τα νερά να ακολουθήσουν τη φυσική ροή τους, με τα έργα μας  τα εγκλωβίζουμε.  

Αυτό πρέπει να το… κοιτάξουμε!

Προηγουμενο αρθρο
Δολοφονία σκύλου στην Νικιάνα Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Θ. Καββαδάς: Καλώ τους συμπολίτες μου να ελέγξουν άμεσα τον χαρακτηρισμό της ιδιοκτησίας τους στους αναρτημένους δασικούς χάρτες

1 Σχόλιο

  1. Νοτιος
    26 Ιανουαρίου 2021 at 19:24 — Απάντηση

    Δεν σκεφτηκαν το χειμωνα γιατι το χειμωνα λειπουν…
    Αν δεν βαλουν χερι στην κορυφη και σ ολο το μηκος των 2 χειμάρων,δεν κανουν τιποτε παρα να δινουν λεφτα στους εργολαβους
    Κι αυτο το εργακι που εκαναν προσφατα,λαθος ειναι
    Ρωτηστε υδραυλικους…
    Απο φωτογραφιες ομως ειναι πρωτοι

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.