HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΓια τον Φρυά – της Κατερίνας Λιβιτσάνου -Ντάνου

Για τον Φρυά – της Κατερίνας Λιβιτσάνου -Ντάνου

Μετά από αναρτήσεις σχετικά με το Φρυά και την τοποθέτηση αγάλματος αγρότισσας γυναίκας στα Λαζαράτα, οφείλω  να διευκρινίσω τα εξής 

Η ιστορία του Φρυά και ο τρόπος ζωής των κατοίκων δεν αμφισβητούνται από κανένα.  Οι απόψεις και οι θέσεις που εξέφρασα διαχρονικά για τον τόπο που γεννήθηκα είναι πάγιες και  γνωστές κατά καιρούς,  δια ζώσης και μέσα από τα κείμενά μου στα βιβλία μου, σε τοπικά μέσα και στο διαδίκτυο.  Στο επίμαχο θέμα τοποθέτησης αγάλματος στα Λαζαράτα ξεκαθαρίζω ότι μόλις πληροφορήθηκα για το χώρο τοποθέτησής του, τηλεφώνησα στο γραφείο Δημάρχου , εξέφρασα τους προβληματισμούς μου και προσπάθησα να ενημερωθώ για την εξέλιξη αυτή.  Έπειτα από εμπεριστατωμένη ενημέρωση και αναζήτηση της αλήθειας, ζήτησα για λόγους παράδοσης και ιστορικότητας , να αναληφθεί προσπάθεια ανάδειξης του χώρου του Φρυά.  Συνειδητοποίησα ότι  ήταν πλέον αργά, αφού η απόφαση για την τοποθέτηση του αγάλματος στα Λαζαράτα ήταν ειλημμένη και αμετάκλητη, ως εκ τούτου ουδεμία συνέχεια έδωσα στο θέμα και δεν είχα περαιτέρω ανάμειξη μέσα στο Καλοκαίρι του 2021.

  Επιθυμώ να θεωρηθεί το θέμα λήξαν και καλώ όλους, μια και είμαστε γνωστοί, συνδημότες, συγγενείς, χωριανοί, φίλοι, να εργαστούμε για το καλό του τόπου μας. Να συναποφασίσουμε και να επικεντρωθούμε σε νέα δράση – πρωτοβουλία για την προβολή της ιστορίας και της παράδοσης των ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΥΑ. Θεωρώ ότι  αυτός  είναι ο στόχος όλων μας και όχι οι μεταξύ μας αντιπαραθέσεις και οι αντιπαλότητες με άλλα χωριά του πρώην Δήμου Σφακιωτών.

Με εκτίμηση προς όλους τους συμπολίτες μου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ – ΝΤΑΝΟΥ

Προηγουμενο αρθρο
Ενημέρωση - αίτημα επιτροπής κατοίκων – ιδιοκτητών Απόλπαινας
Επομενο αρθρο
Πλαστά πιστοποιητικά: Τα πλοκάμια κυκλώματος Δράμας -Kαταγγελίες και για εκπαιδευτικούς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.