HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚάτω από τις καλαμιές και μόλις δέκα βήματα από το Δημαρχείο

Κάτω από τις καλαμιές και μόλις δέκα βήματα από το Δημαρχείο

Στην οδό Υποσμ. Κατωπόδη – δέκα βήματα από το Δημαρχείο- βρίσκεται αυτή η κατάντια. Σταθμεύω το αυτοκίνητο σ΄ αυτό το δρόμο και παρακολουθώ την εξέλιξη της κατάστασης καιρό τώρα.

Η οδός υποσμηναγού Κατωπόδη είναι ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται η πλατεία Λάκη Σάντα, συναντά τα σχολεία στις Αλυκές, περνά μπροστά από το Δημαρχείο και καταλήγει στην είσοδο της Μαρίνας.

Στη διασταύρωση του με τα σχολεία ο δρόμος έχει σούδα με στάσιμο νερό δεξιά και αριστερά και τα ανάλογα καλάμια! Πίσω ακριβώς από τους τρεις κάδους απορριμμάτων που έχει τοποθετήσει ο Δήμος, μέσα στη σούδα μαζί με το στάσιμο νερό, βρίσκεται αυτός σκουπιδότοπος.

img_0049

Η ποσότητα των σκουπιδιών βαίνει αυξανόμενη. Δεν πρέπει να έχει καθαριστεί ποτέ. Αγανακτώ κάθε φορά που το βλέπω. Θεώρησα όμως ότι οι υπεύθυνοι που αδειάζουν τους κάδους, θα φρόντιζαν να ενημερώσουν ώστε να καθοριστεί αυτό το αίσχος. Τίποτα όπως δεν γίνεται και έτσι αναγκάζομαι να χαλάσω λίγο την «πολύ καλή εικόνα» της καθαρότητας που παρουσιάζει το νησί -σύμφωνα με την δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου!

Τα σκουπίδια φτάνουν στη σούδα από πολλές μεριές, όπως έχω παρατηρήσει. Είναι τα περισσότερα, αυτά που τοποθετούνται έξω από τους κάδους. Βοηθούντος του αέρα, φτάνουν στη σούδα. Άλλες φόρες πάλι ενώ οι κάδοι αδειάζουν, δεν μαζεύεται ό,τι υπάρχει έξω από αυτούς. Μπορεί να είναι στο έδαφος δυο και τρεις μέρες, ξύλα, κούτες κ.λ..

img_0050

Ασφαλώς και γνωρίζω, πως ούτε ο αέρας ούτε οι υπάλληλοι της καθαριότητας προκαλούν το πρόβλημα. Οι ασυνείδητοι δημότες είναι η ρίζα του προβλήματος. Από τη στιγμή όμως που ο Δήμος δεν τιμωρεί αυτούς που βρωμίζουν την πόλη -δεν έχει κάνει ούτε μια καμπάνια ενημέρωσης για την καθαρότητα- είναι υποχρεωμένος να καθαρίσει τον τόπο, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Προηγουμενο αρθρο
Ξεκίνησε ο Διασυλλογικός Αγώνας Ιστιοπλοΐας Τριγώνου «Νήρικος»
Επομενο αρθρο
Το πιο όμορφο τανγκό...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.