HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟ Δήμος οφείλει ανά διετία να ελέγχει τις παιδικές χαρές

Ο Δήμος οφείλει ανά διετία να ελέγχει τις παιδικές χαρές

Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης η τσουλήθρα στην Παιδική χαρά της πόλης, που βρίσκεται δίπλα στης Μαργαρίτας, είναι κατεστραμμένη και επικίνδυνη. Ξύλα σπασμένα και βίδες που προεξέχουν δεν αποτελούν και το καλύτερο παιχνίδι για τα παιδιά.


Αρμόδιος φορέας για την λειτουργία, των παιδικών χαρών είναι ο Δήμος. Με βάσει την νομοθεσία, είναι υποχρεωτικός ο ανά διετία έλεγχος των παιδικών χαρών από Ανεξάρτητο Διαπιστευμένο Φορέα, έτσι ώστε να πιστοποιείται η τήρηση των προτύπων και προδιαγραφών ασφαλείας, που διέπουν την ορθή λειτουργία τους. Ο έλεγχος αφορά στον εξοπλισμό (όργανα – κατασκευές), στο έδαφος, στην περίφραξη και στο χώρο γύρω από την παιδική χαρά.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου, δόθηκε σε χρήση, αφού πιστοποιήθηκε, τον Ιούνιο του 2021.  Έλεγχος λόγω συμπλήρωσης διετίας μάλλον δεν έγινε. Ας φροντίσουν τουλάχιστον τώρα οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν τις ζημίες για να μην χτυπήσει κάποιο παιδάκι.

Προηγουμενο αρθρο
Νέο διοικητικό συμβούλιο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νυδριού & Περιχώρων «Αλέξανδρος» 
Επομενο αρθρο
«4ον Πανελλήνιον Μοναστικόν Συνέδριον Ι.Μ. Φανερωμένης και Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Λευκάδος»: Ένα πνευματικό γεγονός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.