HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤα έργα στον Σκορπιό

Τα έργα στον Σκορπιό

  • Αδιατάρακτη προχωράει η μεταμόρφωση του Σκορπιού. Αυτό δεν πιστοποιούν μόνο οι ντόπιοι στην Λευκάδα και στο Μεγανήσι που καταγράφουν μία διαρκώς εντεινόμενη κινητικότητα φορτηγών και συνεργείων από και προς το θρυλικό νησί του Ωνάση. Αλλά το πιστοποιούν και τα έγγραφα, κατά το κλισέ ορισμένων «παλαιάς κοπής» ρεπόρτερ-είδους υπό εξαφάνιση σήμερα. Η Μυκήναι λοιπόν, η εταιρεία που «τρέχει» την επένδυση των περίπου 250 εκατ. ευρώ έλαβε πριν από δέκα ημέρες, κατά τις πληροφορίες της στήλης, το «πράσινο φως» για την ενημέρωση της οικοδομικής άδειας του έργου στο Σκορπιό. Η επικαιροποίησή της χρειάστηκε διότι ήταν απαραίτητες μικρές αλλαγές στο East Beach, δηλαδή τις κατοικίες που προϋπήρχαν στο ανατολικό τμήμα του νησιού.
  • Η ενημέρωση οικοδομικής άδειας είναι κάτι παραπάνω από διαδικασία ρουτίνας, όπως θα συμφωνήσουν οι μηχανικοί. Ωστόσο, λόγω της βαριάς ατμόσφαιρας που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και βέβαια της αίγλης που περιβάλλει το project δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Εάν, εξάλλου, γίνουν πράξη όσα σχεδιάζoυν οι επίλεκτες ομάδες αρχιτεκτόνων του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, δηλαδή ο Σκορπιός μετατραπεί σε θέρετρο για τα λεγόμενα άτοµα υψηλότατης καθαρής θέσης, γνωστά διεθνώς ως UHNWI, το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα βρεθεί πιο κοντά στην «αλλαγή πίστας». Στόχος θα πρέπει να είναι να έρθουν στη χώρα λιγότεροι τουρίστες που θα αφήνουν περισσότερα. Αυτό όμως, θέλει μεγάλες επενδύσεις και κυρίως στρατηγική.
  • Όσο για το Ριμπολόβλεφ, για την ιστορία ας πούμε, ότι είναι μόνιμος κάτοικος Μονακό την τελευταία δεκαετία, έχει να πάει στη Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια, η πρώην σύζυγός και τα παιδιά του βρίσκονται στην Ελβετία ήδη από τα μέσα του 1990 και από το 2012 έχει αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα.

Πηγή: https://www.moneyreview.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Επίσκεψη στην παραλία των Εγκρεμνών
Επομενο αρθρο
Αποτελέσματα δηµοπρασίας Δήμου Λευκάδας για εκμίσθωση αιγιαλού παραλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.