HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤο περίπτερο του Κάστρου – του Νίκου Ασπρογέρακα

Το περίπτερο του Κάστρου – του Νίκου Ασπρογέρακα

Νίκος Ασπρογέρακας, Φιλόλογος

Φίλοι συμπολίτες. 

     Ας επιτραπεί και σε μένα να εκφέρω την άποψή μου, έξω από δογματισμούς, πολιτικά-κομματικά συμφέροντα, και προσωπικούς υπολογισμούς και καιροσκοπισμούς, στο θέμα που απασχολεί χρόνια τώρα και θα απασχολήσει και αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας. 

     Αναφέρομαι στο περίπτερο του Κάστρου και την αξιοποίησή του. Όπως σε όλα τα θέματα έτσι και εδώ δεν υπάρχει μαύρο-άσπρο.  Ούτε αλόγιστο ιδιωτικό επενδυτικό σχέδιο αλλά και ούτε η εικόνα του εγκαταλειμμένου κτίσματος που αντικρίζει σήμερα ο επισκέπτης του χώρου. Αναρωτιέμαι λοιπόν, τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και το τωρινό πώς αδιαφόρησαν να πάρουν την   κατάσταση στα χέρια τους και περίμεναν ουρανόθεν  ή έξωθεν τη λύση

      Πώς δεν αξιοποίησαν με δικό τους επενδυτικό σχέδιο-αποδεκτό από το σύνολο των νησιωτών μας-το οποίο  θα μπορούσε να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή  Ένωση. Αν αυτό είχε γίνει, ως ιδιοκτήτης ο Δήμος και το Λιμενικό ταμείο, θα μπορούσαν να εκμισθώσουν το συγκρότημα, με τους δικούς τους όρους και περιορισμούς για μια π.χ. τριετία σε ιδιώτη, η οποία θα   ανανεώνονταν  κοινή συναινέσει, αν ο ενοικιαστής τηρούσε το συμπεφωνημένο σχέδιο εκμετάλλευσης. 

     Ανάλογα επενδυτικά προγράμματα έχουν εκπονηθεί από άλλους Δήμους της χώρας μας και αποδείχτηκαν  επιτυχημένα και αποδεκτά από τους δημότες τους. Έτσι θα αποφεύγονταν οι σημερινές συγκρούσεις και εντάσεις, οι οποίες αναντίρρητα δε θα οδηγήσουν στη σωστή λύση του χρονίζοντος προβλήματος.

Προηγουμενο αρθρο
Ποιοι οφείλουν να παρευρεθούν στο Δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης
Επομενο αρθρο
Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.