HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΕπικίνδυνοι οι δρόμοι μας. Ποιος ευθύνεται;

Επικίνδυνοι οι δρόμοι μας. Ποιος ευθύνεται;

Η Κατερίνα και ο Μπάμπης Λάζαρης θα ζούσαν αν υπήρχε ενα ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΣΤΗΘΑΙΟ ασφαλείας εκεί που βγήκαν εκτός δρόμου. Υπάρχουν σημεία στον δρόμο αυτό από Πόντι προς Νηρά που σε οδηγούν κατ ευθείαν στην θάλασσα από ύψος 280 μέτρων. Και ναι, στον πιο επικίνδυνο δρόμο της Λευκάδας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΘΑΙΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ. O δρόμος αυτός θα ήταν ασφαλής με κόστος 140.000 ευρώ (για να τοποθετηθούν 2 χιλιόμετρα στηθαία ασφαλείας). Και όμως η ολοκληρωση του δρόμου με αυτό το κόστος δεν εντάχθηκε στην πρόσφατη χρηματοδότηση από 2.300.000 ευρώ για οδικά έργα παρότι εκεί χάθηκαν δύο Ζωές. Kάποιοι αποφάσισαν ότι η ασφάλειά μας είναι ακριβή.

Οι άρχοντες του τόπου θεωρούν ότι εξαντλούν τις υποχρεώσεις τους απέναντί μας με μια πινακίδα που γράφει «Η διέλευση γίνεται με ευθύνη των οδηγών». Όμως ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ Η ΕΥΘΥΝΗ κύριοι αιρετοί του τόπου.

Γιατί δώσατε στην κυκλοφορία ένα δρόμο ημιτελή που γνωρίζατε ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα χιλιάδες οχήματα που διέρχονται, κυρίως τους θερινούς μήνες. Γιατί ενώ γνωρίζατε την επικινδυνότητα δεν τον ολοκληρώσατε μετά από 6 χρόνια που ασφαλτοστρώθηκε. Και μάλιστα σε μία περίοδο που η κεντρική εξουσία χρηματοδοτεί εύκολα την εκτέλεση έργων, όπως ενδεικτικά ανάπλαση, θέατρο, περιφερειακός, 2.300.000 ευρώ για έργα οδοποιίας, βιολογικός κλπ, ενώ προωθείται και η υποθαλάσσια.

Σαν ιδιαίτερα ορεινό νησί έχουμε κι άλλους δρόμους υψηλής επικινδυνότητας. Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιπεριφερειάρχα κάνετε μελέτες οδικής ασφάλειας για τους δρόμους που έχετε την ευθύνη τους και προγραμματίστε την υλοποίησή τους. Και δώστε τους ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Σίγουρα θα σώσετε ζωές. Κάποια έργα βιτρίνας μπορούν να περιμένουν. Μαζί με την ύδρευση και την αποχέτευση η ασφάλεια και η επάρκεια του οδικού μας δικτύου θα είναι και εφέτος τα κορυφαία προβλήματα του καλοκαιριού.

Ο Μπάμπης και η Κατερίνα δεν ζουν. Και ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ Η ΕΥΘΥΝΗ ΚΥΡΙΟΙ νυν και τέως αιρετοί του τόπου.

(Την κατασκευη του συγκεκριμένου δρόμου έχει αναλάβει ο Δήμος Λευκάδας)

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
ΚΚΕ: Ερώτηση στη Βουλή για χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση του κτιρίου για ΚΔΑΠ/ΜΕΑ
Επομενο αρθρο
Χρόνια πολλά και Λευκαδίτικα Πασχαλινά Έθιμα από τον σύνδεσμο Φιλολόγων Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.