HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΚαλή μας τύχη

Καλή μας τύχη

Της Ειρήνης Περδικάρη

Μια συμπολίτης ρώτησε “Καλά όλα αυτά… ονοματοδοσία στους δρόμους  πότε θα κάνετε? Έλεος πια… να ψάχνουμε την αλληλογραφία μας στα ανύπαρκτα ΕΛΤΑ εν έτει 2021.”

Φίλη μου γλυκιά: Ούτε νερό να πιούμε από τη βρύση δεν μπορούμε, ούτε να το έχουμε πάντα, καλοκαίρι χειμώνα κόβεται, ούτε δρόμους της προκοπής, ούτε πεζοδρόμια (να μη μιλήσω για ποδηλατοδρόμους), ούτε τα σημαντικά μνημεία του τόπου μας είναι φροντισμένα (π.χ κάστρο, παραλία κάστρου, ακρογιαλιά του Αη Γιάννη και οι μύλοι).

Ο πολιτισμός που έχουμε στο dna μας έμεινε φυλακισμένος (ούτε ένα αξιοπρεπές θέατρο, ούτε καν κινηματογράφο, ένα αξιόλογο φεστιβάλ που ξεκίνησαν οι παλιοί με μεράκι και παρέμεινε στα σχολεία και τις πλαστικές καρέκλες.) Ένα ΤΕΙ που το ισοπεδώσαμε από ποιότητα ζωής και το χάσαμε κτλ κτλ.

Γενικά ζούμε όπως ζούσαν οι πρόγονοι μας πριν την ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που φούσκωσε τσέπες και συμφέροντα (και πολλά γλοιώδη χειροκροτήματα και εμείς μείναμε στάσιμοι έως στα σκουπίδια (γιατί η τεχνολογία προχωρά). Εμείς όχι.

Δεν πιστεύω κανέναν πια. Μεγάλωσα. Από λόγια χόρτασα. Από πράξεις όχι. Δυστυχώς το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι ότι τους πολιτικούς εμείς τους διαμορφώνουμε.

Και κάποιος να έχει την καλή διάθεση να πραγματοποιήσει τα οράματα του για το κοινό καλό τον μπλοκάρουν: ο γνωστός του γνωστού, τα ατομικά συμφέροντα και οι υπόλοιποι να σκύβουν το κεφάλι σαν αυτό να είναι φυσιολογικό. Αυτό είναι το σύστημα. Αυτό ξέρουμε αυτό εμπιστευόμαστε!

Δηλαδή δυστυχία. Όποιος είναι γάτα με πέταλα επιβιώνει καλά, οι υπόλοιποι δούλοι. Δυστυχώς αυτό μας έχουν ποτίσει από τα γενοσφάκια μας.

Καλή μας τύχη.

Όποιος βολευτεί και βολέψει τα παιδιά του. Ρουσφέτι και Μπαξίς (400 χρόνια κατάλοιπα). Τι σημασία έχει το κοινό καλό; Τι σημασία έχει να είμαστε άνθρωποι; Δεν γίνονται έτσι οι ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΊΟΙ στην Ελλάδα (δεν κάνει κρύο ποτέ. Μόνο κρύες, παγωμένες, απολιθωμένες οι ψυχές μας). Καλή τύχη.

—————————————

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός: «Η Λευκάδα προχωρά μπροστά με νέα έργα. Ανοίγουν νέοι δρόμοι στην πόλη της Λευκάδας και αναβαθμίζονται οι περιοχές Περιβόλια και Βαρδάνια».
Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε σύμβαση με τον κ. Νίκο Χαμοσφακίδη, εκπρόσωπο της ΕΝΩΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε., για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», με προϋπολογισμό 180.000,01€. 
Το έργο αφορά εργασίες διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης οδών εντός σχεδίου πόλης Λευκάδας, στις περιοχές Περιβόλια και Βαρδάνια.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή Περιβόλια, θα ολοκληρωθεί η διάνοιξη του υπόλοιπου τμήματος της οδού Δ. Καλυβιώτη, μήκους 40μ, που οδεύει προς τον Βορρά, καθώς επίσης και η κάθετή της, μήκους 64μ, που οδηγεί προς την Υποσμηναγού Α. Κατωπόδη.

Εκτός από τις εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών, μέρος των εργασιών θα συμπεριλαμβάνει την κατασκευή  δικτύου αποχέτευσης ομβρίων. Επί των οδών θα κατασκευαστούν φρεάτια παροχέτευσης όμβριων, πεζοδρόμια, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης λυμάτων, καθώς επίσης και υποδομή για τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού. 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Στην Εγκλουβή
Επομενο αρθρο
Ημερησία εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.