HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΝέα Υόρκη – αύρα Λευκάδας στο Long Island. Παρουσίαση του βιβλίου «Πέρα από τον ορίζοντα»

Νέα Υόρκη – αύρα Λευκάδας στο Long Island. Παρουσίαση του βιβλίου «Πέρα από τον ορίζοντα»

Αύρα Λευκάδας στην παρουσίαση του βιβλίου: ΠΕΡΑ ΑΠO ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.

Στην καλοκαιρινή ταράτσα του εστιατορίου ΛΙΜΑΝΙ στο Long Island δόθηκε ένα κοκτέιλ πάρτυ προς τιμήν του Δρος  Ξενοφώντα Βεργίνη, ακαδημαϊκού, πολιτικού, επιχειρηματία εκ Λευκάδος και της Λευκάδιας δημοσιογράφου- συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη με αφορμή την κυκλοφορία της βιογραφίας του πρώτου από τις εκδόσεις Ωκεανός-Ενάλιος.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης, που ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο «ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, γραμμένο από την Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη περί τη ζωή και το έργο του Ξενοφώντα Βεργίνη, ήταν η Μαριλένα Φράνκις-Κατωπόδης και ο επιχειρηματίας σύζυγός της Νίκος Κατωπόδης, οι οποίοι διατηρούν μεγάλη αλυσίδα από σούπερ μάρκετς στην περιοχή.

ΚΟΡΗ ΙΕΡΕΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, Η ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ: ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΡΟ

Η παρουσίαση του βιβλίου, που ξεκίνησε ως ιδέα από τον επίσης Λευκάδιο δημοσιογράφο και εκδότη Δημήτρη Ρομποτή (εκδίδει το περιοδικό ΝΕΟΝ), άρχισε με προσευχή από τους τέσσερις ιερείς της ευρύτερης περιοχής που ήρθαν να τιμήσουν τον βιογραφούμενο Βεργίνη αλλά και τη συγγραφέα Φραγκούλη, γνωστή στους πέριξ για τη συγγραφή της βιογραφίας του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος (Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ-Εκδόσεις Εξάντας).

Ο π. Γεράσιμος Μπάλλας από τους Αγίους Αναργύρους του Greenport, ο π. Τζόν Λούρδας από την ενορία των Αρχαγγέλων του Port Washington, ο π. Παντελεήμων Παπαδόπουλος από την ενορία της Αναστάσεως του Brookville και ο π. Νικόλαος Πάρος από τον Άγιο Δημήτριο της Αστόρια, συνείργησαν σε μια προσευχή που καθήλωσε τον κόσμο.

Το λόγο πήρε ο συντονιστής της παρουσίασης του βιβλίου, οδοντογιατρός Τζόν Φράνκις, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο παρουσίασε τους ομιλητές αρχίζοντας από την διευθύντρια των Ελληνικών σχολείων της περιοχής Φωτεινή Τακβόριαν, που αναφέρθηκε εν τάχει στα βιογραφικά στοιχεία του δρος Ξενοφώντα Βεργίνη.

ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΖΩΙΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

Για λίγο με το γνωστό χιούμορ του μίλησε και ο εμννευστής της εκδήλωσης, εκδότης Δημήτρης Ρομποτής. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη η οποία αναφέρθηκε στο στοιχείο που την ενέπνευσε να γράψει τη βιογραφία ενός φτωχού παιδιού από τους Τσουκαλάδες της Λευκάδας, τονίζοντας πως η ιστορία του την παρέπεμψε στην ιστορία του πατέρας της, του μακαριστού π. Νικολάου Φραγκούλη καθώς και σε παρόμοιες ιστορίες της μεταπολεμικής γενιάς των Ελλήνων της πείνας και της στέρησης.

Επισήμανε μάλιστα ότι ο Ξενοφώντας Βεργίνης νίκησε τις συνθήκες, αντιστάθηκε στο μπούλινγκ των συμμαθητών του στο Γυμνάσιο Λευκάδας και κατόρθωσε να φτάσει πέρα από τον Ορίζοντα, ο οποίος του φαινόταν πεπερασμένος στο μικρό αγροτικό χωριό του.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη σημείωσε πως ο Ξενοφών Βεργίνης πέρα από την πολιτική, ακαδημαϊκή και επιχειρηματική του καριέρα, υπήρξε ένας από τους κύριους διαπραγματευτές στις συνομιλίες για την χάραξη της αγροτικής πολιτικής κατά την εισδοχή της Ελλάδας στην ΕΟΚ, αλλά έμεινε με το βλέμμα του πάντα στραμμένο στους ανθρώπους που δούλευαν στον πρωτογενή παράγοντα της οικονομίας τους οποίους τίμησε από κάθε θέση.

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΛΕΞΙΑΣ ΑΡΓΥΡΗ

Με δάκρυα στα μάτια έμπλεως συγκίνησης άρχισε την ομιλία του ο δρ. Ξενοφών Βεργίνης που μίλησε εκτός κειμένου αφήνοντας στην άκρη τα γραπτά του.

Ο δρ Βεργίνης αναφέρθηκε στη συγκυρία της πρότασης της Ιουστίνης Φραγκούλη για τη συγγραφή της βιογραφίας του και τόνισε πως η συγγραφέας κατόρθωσε με την μαιευτική μέθοδό της να του αποσπάσει εφτασφράγιστα μυστικά κρυμμένα στην καρδιά του.

Σημείωσε επίσης πως νιώθει αγαλλιασμένος που μπόρεσε να επικοινωνήσει στην Ιουστίνη Φραγκούλη όσα μικρά και μεγάλα συνέθεσαν την πολυσχιδή και πολύπλαγκτη ζωή του.

Ο κόσμος ξεσπούσε συχνά σε χειροκροτήματα κάνοντας τον Ξενοφώντα Βεργίνη να κλαίει με λυγμούς, αλλά η ικανοποίηση του κοινού και του ίδιου φάνηκαν στις πωλήσεις του βιβλίου το οποίο υπέγραφαν όλο το υπόλοιπο της βραδιάς ακούραστα η συγγραφέας και ο ίδιος ο Ξενοφών Βεργίνης.

Πολλοί επώνυμοι καλεσμένοι ήταν παρόντες και ανάμεσά τους βρέθηκαν ο Γιώργος Μαραγκός, πρώην υπουργός οικονομικών της Πολιτείας του Νάσο μαζί με την σλυζυγό του Άντζελα, η επιχειρηματίας και συγγραφέας γνωστού βιβλίου μαγειρικής Μαρία Κατωπόδης-Ζωϊτάς, ο μαιτρ Αλέξανδρος Αργύρης και η σύζυγός του Λέξια Βαντεβούλη-Αργύρη, ο επιχιερηματίας Τέντ Αργύρης, η φιλάνθρωπος επιχειρηματίας Μαρία Ζωϊτάς, η Γκρέτα Καματερός του γκρούπ ALEXANDRION, ο Άγγελος Κατωπόδης των Pi Bakery, επιxειρηματίες, δικηγόροι και γιατροί της περιοχής του Μανχάσετ καθώς και εκπρόσωποι των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε απο μουσικό δίδυμο με τον Σπύρο Εξαρά στην κιθάρα και την Γιάννα Κατσαγιώργη στο τραγούδι. Η εκδήλωση είχε αύρα Λευκάδας με την υπογραφή του ζεύγους Μαριλένας και Νίκου Κατωπόδη!

H ΙΟΥΣΤΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΜΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΓΓΕΛΟ ΚΑΤΩΠΟΔΗ

Κείμενο: Πάνος Σατζόγλου.

Πηγή: https://www.hellenicdna.com

Προηγουμενο αρθρο
Έχε το νου σου στο παιδί
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: Η επιδημιολογική κατάσταση το Σάββατο 18 Ιουνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.