HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΧρειάζεται προσοχή: κατολισθήσεις στο δρόμο προς τις παράλιες Μεγάλη Πέτρα και Αβάλι

Χρειάζεται προσοχή: κατολισθήσεις στο δρόμο προς τις παράλιες Μεγάλη Πέτρα και Αβάλι

Ένα από τα θετικά  της πολύμηνης καραντίνας είναι πως πολλοί Λευκαδίτες γνώρισαν το νησί μας από άκρη σε άκρη. Σε όλη την διάρκεια της καραντίνας κυκλοφορεί κόσμος ακόμα στα πιο απομακρυσμένα σημεία  του νησιού, όσο ερημικά κι αν είναι. Πεζοπορίες, αναβάσεις για τους πιο αθλητικούς  αλλά και οι βόλτες με  αυτοκίνητα είναι συνεχείς και καθημερινές.

Το φθινόπωρο  και ο χειμώνας δίνει  τη δυνατότητα   σε πολλούς   να επισκεφτούν κυρίως παραλίες που είναι απλησίαστες το καλοκαίρι για τους ντόπιους… λόγω της ανάπτυξης!  Φέτος προστέθηκε και η καραντίνα και ο κόσμος που κυκλοφορεί σε ερημικά μέρη είναι περισσότερος.

Εξαιτίας  των πολλών βροχοπτώσεων αλλά και της πλήρους εγκατάλειψης, κυρίως των δρόμων  που οδηγούν στις παραλίες, αυτοί έχουν γίνει άκρως επικίνδυνοι από τις κατολισθήσεις.

  Φίλη που προσπάθησε σήμερα να προσεγγίσει τις παραλίες Μεγάλη Πέτρα και Αβάλι στο Καλαμίτσι είδε το χάρο με τα μάτια της. Η διαδρομή προς την Μεγάλη Πέτρα όπως μας γράφει, 100 μέτρα πριν την παραλία υπάρχει μεγάλη και παλιά κατολίσθηση και μάλιστα σε στροφή.

 Η προσπάθεια προσέγγισης της άλλης παραλίας Αβάλι, δεν κατέστη δυνατή γιατί κι εκεί υπάρχει φρέσκια κατολίσθηση. Και προσέξτε τη σήμανση… πετρούλες στη σειρά πάνω από κούφιο έδαφος.

Δεν έχουμε ελπίδες για ενδιαφέρον εκ μέρους των αρμοδίων. Η δημοσίευση γίνεται περισσότερο για  όσους ταξιδεύουν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Προηγουμενο αρθρο
Ο χειμώνας της Ελλάδας και τα μυαλά στα κάγκελα
Επομενο αρθρο
25 εικόνες από εμβληματικά σημεία της Αθήνας χιονισμένα

1 Σχόλιο

  1. Γιωργος Καρυδης
    16 Φεβρουαρίου 2021 at 20:00 — Απάντηση

    Ζούμε όλοι μας το θέατρο του παραλογου δυστυχώς θέλουμε τουρισμό χωρίς δρόμους χωρίς υποδομές, θέλουμε τα χρήματα από τους τουρίστες Όχι ομως την διαπλάτυνση των δρόμων γιατί υπάρχει πρόβλημα όταν μας απαλλοτριώνουν τις περιουσίες μας τα ελαιόδεντρα κ τις λιθιες των προγόνων μας.Απαλλοτριωστε του γείτονα Όχι το δικό μου.
    Το δημαρχείο δεν ασχολείται με τόσα μικρά θέματα όπως η ασφάλεια των ανθρώπων που επισκέπτονται το νησί μας, η Περιφέρεια λαϊκός σφυρίζει κλέφτικα ένας φαύλος κύκλος για πολλά χρόνια τώρα.Η μεγαλύτερη βιομηχανία τις χώρας ο τουρισμός κ εμείς κάνουμε τα πάντα για να τον εξαφανίσουμε.
    Καληνύχτα σε όλους ας σκεφτούμε όλοι μας τι θέλουμε επιτέλους κ τι ανάγκες έχει οι κοινωνία μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.